Снимка ПП Републиканци за БългарияЦветан Цветанов проговори за първи път след

...
Снимка ПП Републиканци за БългарияЦветан Цветанов проговори за първи път след
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Цялата негативна енергия, която имаше в ГЕРБ, беше насочена към Републиканци за България

Снимка ПП Републиканци за България

Цветан Цветанов проговори за първи път след несполучливия дебют на неговата партия на избори.

Около 41 000 гласоподаватели, дадоха поддръжка за Републиканци за България. Искам да изкажа своята признателност към всички тези наши симпатизанти и членове, които са дали тази поддръжка. Това е една значима стъпка, тъй като има отменяне на статуквото към сегашния миг. Убеден съм, че вървейки по пътя на смяната българите ще ни отредят почтено място в политическия живот. Това сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването 12+3 по БНР.

„ От анализите, които сътрудниците вършат, считаме, че има и съществени операции, които са направени в изборния развой и то в последната част на броенето.

Сега разбираме за какво и видео наблюдението беше отхвърлено, от настоящето статукво да бъде приложено като вид за гаранция на изборния резултат “, съобщи Цветанов.

„ Аз съм уверен, че цялата отрицателна сила, която имаше в ГЕРБ беше ориентирана към Републиканци за България. Всичко това, което беше като избран напън чисто институционален към всички, които имаха особеното мнение и припознаваха задачите и концепциите на Републиканци за България. Не бих желал да концентрирам вниманието върху тези неща, тъй като за мен по-важно е сега да създадем един изчерпателен разбор и да може фактически да се подготвим за новите политически провокации “, сподели ръководителят на партията.

„ Имаше и хора, които не не помниха за сполучливите неща, които съм направил като вицепремиер и министър на вътрешните работи. Листите, които предложихме на гласоподавателите и хората, които построяват структурите на Политическа партия „ Републиканци за България “ са с огромен капацитет на развиване и считам, че бяхме една от партиите, която предложи действителни решения с политически стратегии и политически секторни решения, във всяка една посока “, напомни той.

„ Всяка една от партиите би трябвало да има своя профил и доста ясно сме го декларирали, че това ще бъде евроатлантическият.

Искам особено да благодаря на всички, които ни поддържаха, само че и поддържаха и Демократична България, които влизат в българския парламент, които като цяло са идейници в тази посока. Смятам, че по този метод може и извънпарламентарна партия каквато сме ние и парламентарна, каквато ще бъдат те, да приказваме за тези неща, а хората са тези, които преценят. Ще продължим да отстояваме тези правила, които сме заложили при самото основаване на партията. Удовлетворени сме, че има и парламентарно показана партия, която ще ги отстоява “, добави Цветанов.

„ В момента най-важното е да се направи един изтрезнял разбор на обстановката и фактически да се види дали ще бъде в положение новоизбраният парламент да образува парламентарно болшинство. Има доста диаметрално противоположни тези, които са отстоявани по време на акцията от дадени политически обединения. България ще влезне в една политическа турбулентност и ще има много проблеми, които ще пораждат, а решенията, които би трябвало да се оферират не чакат отсрочване “, сподели Цветанов.

„ Това, което може да отчетем от миналите избори е, че резултатите задават повече въпроси, в сравнение с дават отговори. Най-важното, което следва е това - какъв е хоризонтът за страната ни. Ние от Републиканци за България в нашата управническа стратегия очертавахме този небосвод – дълготрайният “.

На въпрос допустимо ли е този цветен парламент да излъчи работещо държавно управление, Цветанов сподели: „ От всичко, което имаме като държание на акцията, която завърши мога да кажа, че може би ще се върви към предварителен парламент избор, тъй като няма да е в положение да се образува устойчиво парламентарно болшинство, с цел да се осъществят и политиките, които всеки един е обещавал в предизборния интервал “.

Призива на Борисов, в предизборната нощ, Цветанов дефинира като комплициран. „ Имаше много променчивост и необективност на обстановката “.

Според Цветан Цветанов българските гласоподаватели са дали доста явен знак, че едноличното ръководство за страната към този момент не е формула и в този момент всеки един от тези, които са парламентарно показани, отвън ГЕРБ допуска ще се стремят към това, което е най-важно да се върне мощният парламент, институционалното държание на всички институции към жителите и те да знаят, че институциите ще вземат решение техните проблеми, а не човек, който минава около тях, в дадения ден или час и то без да е проведено, а просто неофициално.

Попитан в случай че се отиде на предварителни избори няма ли да се повторят същите резултати ръководителят на Републиканци за България сподели: „ Категорично считам, че няма да се повторят, тъй като терзанието на ГЕРБ във всички тези няколко месеца, близо година бяха те да изкарат до края, с цел да могат те да проведат избори. Ако има нов, предварителен, парламентарен избор, разпоредбите към този момент ще бъдат идентични за всички. Институциите ще бъдат в положение фактически да подсигуряват повече и да защитят вота на българския гласоподавател “.

Цветанов даде образец, че в гр. Елена, където е бил претендент за депутат, кметът е влизал вътре в секциите, провеждал е диалози с членовете, а извън не е имало полицейско наличие, което да противодейства на сходен метод.

„ Ако има предварителни избори, извършени от длъжностен кабинет, ще бъдат по правила идентични за всички политически партии “, изрази мнение той.

На въпрос дали остават дружно с братя Вълневи, Цветанов съобщи, че това което са създали до сегашния миг е било доста ясно като обръщение. „ Това, което сме заявявали изрично е, че сме имали един добър учредителен капацитет, който е построен. Имаме опция и посредством вероятната дотация, която ще получим да имаме и съответната поддръжка, с цел да действа административно партията и да се подготвим за всеки идващ избор.

От тази позиция не възприемаме, че наличието и присъединяване на братя Вълневи е обвързвано с някакво финансиране на политическия план.

Те си имат сериозен бизнес, заради политическите задължения по отношение на акцията имаше съществено отклоняване от ежедневните им отговорности, като част от бизнесите, които развиват в разнообразни точки на света. Когато не е акция и е напълно естествена обстановката ще се отдадат на това, което вършат през последните години “, сподели още той, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР